Kunstaankopen, kunstbehoud, monografieën, exposities
Frans & Kapma Foundation
De avond start met een concert van de vijfkoppige Vera Bon Band waarin Vera Bon de zangeres en liedjesschrijfster is. In het programma, dat 'Huilen' heet, neemt Vera iedereen in haar poëtische, ontwapenende manier van vertellen mee langs overvolle restaurants, winkelstraten en kantoorgebouwen. Via een hoop grote en een boel kleine vragen is ze op zoek naar een liefde die misschien niet over rozen gaat, maar wel over mensen. Het samenspel tussen onder meer accordeon en elektrische viool zorgt voor een unieke sound.

Irene van der Aart stond in 2005 in de finale van het Stand-up comedy concours van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Na jaren van samenwerking met Paulien Cornelisse vervolgde ze haar loopbaan in het cabaret met een aantal soloprogramma's, waaronder 'De Boer op'. Op reis in Cuba leerde ze een Achterhoekse boer met koeien kennen, waarna ze tevens boerin werd en uit eigen ervaring en met een grote dosis humor de verschillen tussen stad en platteland belicht.

Net als vorige edities exposeert Ida Roekevisch (schilder, colorist) haar nieuwste olieverven, waarin zij met passie en in overweldigende kleuren een boodschap uitdraagt, die mensen raakt. Ellis Frans-Kapma stelt ook weer een aantal schilderijen uit haar veelzijdige verzameling tentoon. Een van haar uitspraken: juist de verhalen achter de afbeeldingen maken dat je verliefd op een kunstwerk wordt, er anders naar kijkt.

Evenals de vorige keren krijgen alle gasten in de pauze en na afloop een drankje aangeboden.

De intieme, sfeervolle kerk, halverwege Borculo en Eibergen, biedt plaats aan 150 bezoekers en is op zaterdagavond 9 november vanaf 19 uur open. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot circa 22.00 uur. Door subsidies van de jubilerende Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK) en Stichting Fonds 2013 is de toegangsprijs slechts 7,50 euro all in. Aanmelden s.v.p. via info@idaroekevisch.com of info@frans-kapma-foundation.com.

Adres de Kluntjespot: Wolinkweg 19, 7273 SL Haarlo