Kunstaankopen, kunstbehoud, monografieën, exposities
Frans & Kapma Foundation
2014


De locale pers besteedt royaal aandacht aan de tentoonstelling en zowel op radio- als tv van RTVOost wijdt kunstredacteur Peter Schoof een deel van zijn programma OverUITdEkUNST aan 'Mensenkinderen'.
In november 2013 struint een team van TV Gelderland gedurende twee en halve uur door ons huis om opnames te maken voor het programma Gelderse Koppen onder aanvoering van presentator Harm Edens.

In april wordt de Frans & Kapma Foundation aangewezen als PARTNER ten behoeve van het Cultuur en Erfgoed 2013-2016 beleid van de Provincie Gelderland. Verder worden wij door de Stichting Kunstweek opgenomen in de TOP 100 van Nederlandse kunstverzamelaars. Kortom, voor ons is 2013 een boeiend jaar (zie verder onder 'Actueel'), maar het is ook – ondanks verregaande bezuinigingen door de overheid - een topjaar voor de Nederlandse museale kunstsector: nooit eerder zijn in één jaar zoveel musea feestelijk heropend na een grondige renovatie en uitbreiding, waaronder het Rijksmuseum in Amsterdam, het Fries Museum te Leeuwarden, het Museumkwartier te 's-Hertogenbosch, Museum de Fundatie te Zwolle en Museum Kranenburg in Bergen (NH). Kort ervoor zijn ook al de deuren van het Stedelijk Museum te Amsterdam en het Drents Museum te Assen opnieuw geopend. Met deze heropeningen zijn de mogelijkheden om schilderijen te exposeren aanmerkelijk uitgebreid en dat is een prachtige zaak!

Er zijn echter talloze expositie-geschikte, met veel passie gemaakte schilderijen van (overleden) kunstenaars of stichtingen van kunstenaars, die een plaats verdienen in de samenleving, maar helaas in kelders of zolders verpieteren. Wij willen in 2014 voortgaan met het zoeken naar mogelijkheden om ook die 'vergeten kunstwerken' onder de aandacht van een breed publiek te brengen.