Kunstaankopen, kunstbehoud, monografieën, exposities
Frans & Kapma Foundation
Onze schilderijencollectie telt thans zo'n 330 schilderijen, die alle hangend of staand een plaats hebben gekregen in ons huis. Onze missie is immers, dat schilderijen gezien moeten worden, desnoods in badkamer, slaapkamer of toilet. Om door te kunnen gaan met verzamelen zullen wij in 2015 echter een bescheiden depot moeten starten. Daarbij is het steevaste uitgangspunt dat we de schilderijen laten rouleren, zodat alle werken zo vaak mogelijk in zicht komen. Wat ze verdienen!

Om meer mensen deelgenoot te maken van onze collectie hebben we - naast de digitale expositie op de website – afgelopen jaar een aantal rondleidingen voor kleine groepen (van maximaal 12 personen) georganiseerd. Ook dit jaar staan er al verschillende gepland. Uiteraard gaan we door met het uitbouwen van ons 'huismuseum' en laten we anderen regelmatig meegenieten van onze verzameling en van onze bijzondere woonstek.
Intussen krijgen wij steeds meer verzoeken om een totale collectie schilderijen, boeken en documentatie van overleden kunstenaars in onze Frans & Kapma Foundation op te nemen. Op basis van onze geformuleerde missie meent men daarvoor bij ons een goede bestemming te hebben gevonden. Wij beraden ons hier serieus over en kijken met een schuin oog naar interessante erfgoedlocaties om er tijdelijk te kunnen exposeren en kunstenaars op die manier een podium te bieden. Vanzelfsprekend houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.De Rothko-tentoonstelling (tot 1 maart 2015) in het Gemeentemuseum in Den Haag) trekt bezoekers van alle leeftijden. Prachtig om te zien dat zovelen zich door kunstwerken laten inspireren!