Kunstaankopen, kunstbehoud, monografieën, exposities
Frans & Kapma Foundation
Het bestuur heeft besloten om voorlopig alleen exposities en rondleidingen in Huis Dorth te geven voor kleine groepen geïnteresseerden. De reacties daarop zijn onverdeeld enthousiast. Voor komend jaar zijn dan ook al weer verschillende geboekt.

Op 5 november jongstleden is voor het derde achtereenvolgende jaar een live concert met duo-expositie onder de titel 'Klanken ontmoeten Kunst' georganiseerd in PKN-kerk de 'Kluntjespot' in Haarlo, een event dat geheel was uitverkocht. Tentoongesteld zijn schilderijen van Ida Roekevisch en van Agnes van den Brandeler, die in 2002 naast de kerk is begraven. Met veel passie speelde het duo 'De Thuiskomst' werken van Verdi, Piazzolla en van verschillende Spaanse componisten. Ook hier waren de bezoekers laaiend enthousiast vanwege de bijzondere sfeer en de meeslepende muziek.
Zie ook 'Actueel'

Deze traditie wordt dit jaar daarom voortgezet: u kunt wat dat betreft alvast zaterdagavond 4 november in uw agenda noteren. Bovendien zijn er plannen – vanwege de grote belangstelling – om eind augustus een dergelijke avond op deze prachtige locatie te organiseren.