Kunstaankopen, kunstbehoud, monografieën, exposities
Frans & Kapma Foundation
In augustus speelde het Haytham Safia Qu4rtet, bestaande uit vier professionele musici afkomstig van drie continenten. Jonge vluchtelingen, die in Haarlo een veilig heenkomen hebben gevonden, schreven wensen, dromen en boodschappen op kleurrijke vlaggen, die voor de PKN-kerk een plek kregen. Hun idealen zijn zo door de wind verspreid. De tentoongestelde schilderijen – afkomstig van de Haarlose kunstenares Ida Roekevisch en de Frans en Kapma Foundation - onderstreepten de 'grenzeloze' sfeer rond dit 'wereldconcert'.


Augustus 2017Augustus 2017

Het live-concert in november in PKN-kerk de 'Kluntjespot' is verzorgd door SaxYOn, een bijzonder duo bestaande uit een accordeoniste en een saxofoniste, beiden met een klassieke conservatoriumopleiding. Hun repertoire varieerde van klassieke stukken tot gepassioneerde tango’s en moderne composities; een van de componisten was die avond zelfs persoonlijk aanwezig. De schilderijenexpositie had dit keer BOMEN als thema. Ook weer afkomstig van kunstenares en medebestuurslid Ida Roekevisch en de Frans & Kapma Foundation, die inmiddels al vijf keer zo'n avond hebben georganiseerd en al weer plannen maken voor aanstaande november.


November 2017


November 2017

Ook zijn er het afgelopen jaar voor kleine groepjes kunstliefhebbers weer rondleidingen georganiseerd in Huis Dorth, waaronder een keer met een high tea-arrangement. Verder is aan het Noord-Veluws Museum in Nunspeet een bruikleen ter beschikking gesteld voor de tentoonstelling 'Vrouwen, uit de kunst'.