Kunstaankopen, kunstbehoud, monografieën, exposities
Frans & Kapma Foundation

Galerij

Er is zoveel geweldige kunst! Kunst die gedachten laat dwalen, emoties oproept en
nieuwsgierig maakt naar de verhalen erachter.
Een kleine impressie van kunst die ons raakt!

Maak kennis met de kunstenaars, vertegenwoordigd in de FRANS & KAPMA COLLECTIE.

01. Thijs Buit
02. Machiel Hopman
03. Geert Meijer
04. Helen Sieger
05. Hans van Herwijnen
06. Gradus Verhaaf
07. Ida Roekevisch
08. Johannes Meintjes
09. Jan Rozeboom
10. Jacques Krebbekx
11. Alfons Vermeir
12. Willem Paerels


'Stilte', 2009
Olieverf op paneel, 78 x 78 cm
Gesigneerd m.o. 'IK'
Ida Roekevisch (1957)

Zomaar op een kunstmarkt in De Achterhoek staat en hangt een aantal werken van Ida Roekevisch. Ze springen eruit vanwege hun eigen stijl, hun kleuren en hun bijzondere sfeer. Ze hebben een bepaalde lading, waar je niet omheen kunt. Je voelt een boodschap, maar weet aanvankelijk de strekking niet. Sindsdien, we hebben het over het jaar 2001, is een hechte vriendschap met de in Haarlo wonende schilderes ontstaan.

Fantasievol en kleurrijk zijn haar schilderijen - vrijwel altijd olieverf op paneel - maar hoe vrolijk en blijmoedig haar landschappen, huizen of mensen er op het eerste gezicht ook uitzien, onderhuids is er altijd die boodschap, die de aandachtige kijker prikkelt om even stil te staan bij het vele onrecht en de toenemende respectloosheid in de samenleving. Het zijn zaken die haar zeer bezighouden, net als haar grote inspiratiebron de Oostenrijkse filosoof-architect-kunstenaar Hundertwasser. Ida Roekevisch put haar inspiratie en energie vooral uit de natuur. Om de boodschap te verduidelijken krijgen haar schilderijen altijd een tekst mee. Het afgebeelde werk stamt uit 2009 en maakt deel uit van een serie op Tibet geïnspireerde schilderijen. Deze tekst hoort erbij:

'Stilte'
In dit hoog gelegen, onherbergzame, maar weergaloos mooie wonderland met zijn beijzelde bomen en wit gepleisterde huizen, wordt - ver van de westerse stress - de serene stilte slechts doorkliefd door de suizende wind. Bezoekers worden er warm en respectvol verwelkomd.

Kijk ook op: www.idaroekevisch.com