Kunstaankopen, kunstbehoud, monografieën, exposities
Frans & Kapma Foundation
48.000 'sterren' van Ida Roekevisch 'stralen' voor goede doel Rotary . .

De Haarlose kunstenares Ida Roekevisch heeft - op verzoek van de Rotary Clubs in Haaksbergen en Neede - een kerstkaart ontworpen, waarvan de opbrengst straks naar 'kinderen in de knel' gaat. Dit is rechtstreeks voortgevloeid uit het 'Literair Concert met dr. Jan Terlouw en het Orion Ensemble met schilderijenexpositie van Ida Roekevisch', dat de FRANS & KAPMA FOUNDATION op 22 november 2009 in Gorssel heeft georganiseerd. Daar kwam 'rotarian' Hans Jaap Feenstra in contact met het werk van de kunstenares en was meteen zo laaiend enthousiast, dat hij haar vroeg de kerstkaart 2010 te maken.

Ida Roekevisch heeft de afgelopen maanden een drietal schilderijen gemaakt, waarvan er één is geselecteerd. Die wordt nu in een record-oplage van 48.000 gedrukt en straks à 5 euro verkocht ten behoeve van het goede doel. Op dit moment hebben 12 Rotary afdelingen in Nederland, België en Duitsland toegezegd aan de actie, die voor het zevende achtereenvolgende jaar wordt gehouden, mee te zullen doen.

De bedoeling is dat elke afdeling een reuze kerstboom opzet met daarin lichtjes in de vorm van sterren. Feenstra, initiatiefnemer van het project 'Sterren Stralen' in Nederland: 'Wij zetten half november op de sterren. Eigenlijk willen we geen kaarten, maar sterren verkopen, die mensen kunnen sturen naar iemand die veel voor hen betekent. Het idee erachter is, dat iedereen een ster kan zijn, je buurvrouw, je personeel, je familie en dat je dat gevoel, die emotie, via de kaart wilt overbrengen.'

Inmiddels ligt de drukproef op tafel (zie foto). Met de opbrengst willen de Rotary afdelingen kinderen uit achterstandsgezinnen in hun eigen regio laten stralen.
Wij feliciteren Ida Roekevisch van harte met deze opdracht, waaraan ze geheel belangeloos heeft
gewerkt, omwille van het goede doel.

Kijk ook op: