Kunstaankopen, kunstbehoud, monografieën, exposities
Frans & Kapma Foundation
Musici uit verschillende delen van de wereld geven een concert, waarbij stilzitten onmogelijk is. Jonge vluchtelingen uit Afrika en het Midden-Oosten, die nu in de directe omgeving van Haarlo wonen, sturen wensen, dromen en boodschappen naar de hemel. En de tentoongestelde schilderijen, waarop de sfeer van vele landen voelbaar is, onderstrepen de coherentie tussen alle wereldburgers.

Het is alweer de vierde keer dat de Frans & Kapma Foundation samen met de Haarlose kunstenaar (tevens bestuurslid van de foundation) Ida Roekevisch een concert met duo-expositie in PKN-kerk de 'Kluntjespot' organiseert in een inspirerende, gastvrije sfeer. Zo zijn tenminste de enthousiaste reacties op de eerdere KLANKEN & KUNST - events.

Vanaf 19.30 uur speelt het Haytham Safia Qu4rtet - vier musici, afkomstig van drie continenten en opgeleid aan verschillende conservatoria - de sterren van de hemel met oosterse, westerse en Afrikaanse klanken en ritmes. Geïnspireerd door Tibetaanse gebedsvlaggen wapperen de boodschappen van vluchtelingen uit Syrië en Eritrea de lucht in om tot ver over de einder te worden gehoord.

De intieme Haarlose PKN-kerk met plaats voor 150 bezoekers is vanaf 19 uur open. Door de beide subsidies blijft de toegangsprijs, inclusief een drankje in de pauze en na afloop, slechts 7,50 euro. Aanmelden is gewenst en kan via info@idaroekevisch.com or info@frans-kapma-foundation.com.