Kunstaankopen, kunstbehoud, monografieën, exposities
Frans & Kapma Foundation
Het hangt in goed gezelschap, want buiten Hynckes is er werk te zien van bijvoorbeeld G.H. Breitner, A.P. Schotel, J.C.B. Sluijters en W.B. Tholen. Andere bruikleengevers zijn onder meer het Stedelijk Museum (Amsterdam), het Singer Museum (Laren), het Zuiderzeemuseum (Enkhuizen), Museum van Bommel van Dam (Venlo) en het Noordbrabants Museum (Den Bosch). Ook is werk geleend van de kunsthandels Simonis en Buunk (Ede) en E.J. van Wisselingh & Co (Haarlem) en van de Collectie Nagelhout (Holten) en Art Hotel Spaander (Volendam).

Veel van de vroege doeken van Raoul Hynckes (circa 1910 tot 1930) zijn havengezichten langs de Belgische en Nederlandse kust en het IJsselmeer, aangevuld met zijn eerste, door het kubisme geïnspireerde stillevens. Later veranderde zijn stijl naar magisch realistisch, waarbij het thema dood en vergankelijkheid met schedels, dode hazen, bloemen en vruchten refereert aan stillevens uit de 17de eeuw.
De tentoonstelling in de monumentale villa, waar vroeger de schilderende huisarts en kunstverzamelaar Hendrik Wiegersma woonde en werkte, duurt tot en met 30 november 2014.Kijk ook op: www.dewieger.nl

N.B. Het schilderij ‘Koude winterochtend’ van Alfred Bastien staat ook op de website nummer 53 in de galerij.